Like7
 

Freeride testar: The Dome i Gävle

Sveriges största extremsportarena heter The Dome och ligger i Gävle. Vi åkte dit i början av september 2019 och testade utbudet.

Det är 6000 kvadratmeter, tre hallar med till synes oändliga möjligheter för varje adrenalin-törstande skidåkare att utvecklas under försäsongen.

Den största hallen kallas ”Unlimited Zone” och det är definitivt den mest populära hallen för besökarna på Dome. Här finns bland annat klätterväggar, parkour- och Ninja Warriors-bana, Big Air Bag, foampit och självklart massor av studsmattor.

”Street Park” är hallen för skateboard, BMX och kickbike och är kortfattat en riktigt bra skatepark som du utan problem kan fördriva några timmar i. Allt är välbyggt utan märkbara skarvar och med en riktigt bra betong-bowl som flaggskepp för hela hallen.

”Jump and Pump” är den tredje och sista hallen och det som gör Dome Adrenaline Zone unikt och extra lockande för oss skidåkare. Här får du åka på allt med hjul utan motor. Och vi kan lova att det kommer bubbla i varje adrenalinstinn kropp när ni stiger in i den här hallen. En gigantisk startramp med kickar och lutningar i olika svårighetsgrader väller upp på en av kortsidorna, landningen består av en gigantisk foampit samt en lutande Big Air Bag. Utöver detta finns en pumptrack, några hopp och en tre meter hög upphöjning ovanför den andra sidan av foampiten där du kan droppa ner.

Prenumerera för nya avsnitt: http://www.youtube.com/c/freeridese?sub_confirmation=1
Senaste artiklar och reportage: https://www.freeride.se/
  • 3 730 Views
  • 1 Comments
  • 7 + Likes